allrahemligasterummet.blogg.se

2017-12-07
09:59:00

Kallad

 
Plötsligt hände massor inom ett dygn, det kom tre intressanta telefonsamtal och bröt tystnaden här hemma. Först ringde hälsocentralens läkare för att höra hur jag mådde och hur jag hade det. Jag försökte på bästa sätt förklara om den helvetiska situation jag befinner mig i. Jag tror han förstod. Det kändes så. Han nämnde också att ett vårdplaneringsmöte var på gång.
 
Morgonen efter ringde ett av landstingsråden från Västerbottens läns landsting för att att informera mig om att han informerats om min situation via kollegor och att han därefter läst på om sjukdomen lipödem. Han ville också berätta att det nu var klart för ett vårdplaneringsmöte rörande mig och att mer information om detta skulle komma. Därefter avslutade vi samtalet. Strax därefter ringde den verksamhetsansvarige på hälsocentralen för att bjuda in mig till ett vårdplaneringsmöte. Det hade varit svårt att hitta en tid för de som skulle vara med. Det hade tagit mer än en månad men nu var tid och datum spikat. På mötet skulle hon samt hälsocentralsläkaren och den verksamhetsansvarige från hand- och plastikkirurgen delta. Jag tackade för informationen och avslutade mötet.
 
Tänk att det från total tystnad från sjukvårdens sida plötsligt kommer tre samtal inom ett knappt dygn och där man visar intresse för att göra något åt min situation. Jag vill inte hoppas för mycket men kanske får jag en positiv julklapp. I så fall, inte en dag för tidigt...